Corona

Wondverpleging

Wanneer u ouder wordt kunnen wonden problemen geven. Ze genezen misschien minder goed of ze ontstaan vaker door een slechte doorbloeding of ziekte. Wanneer u advies nodig heeft over het behandelen van een wond, kunt u terecht bij een van onze gespecialiseerde wondverpleegkundigen. Onze wondverpleegkundigen hebben naast hun verpleegkundige opleiding een specialistische opleiding tot wondverpleegkundige. Ze volgen de ontwikkelingen in het vakgebied en doen bijscholing om op de hoogte te blijven.

Wat doet de wondverpleegkundige?

Na aanmelding komt een wondverpleegkundige bij u thuis om vast te stellen welke zorg het beste bij u past. Daarbij letten we op voeding, mobiliteit, ziektegeschiedenis, medicijngebruik en leefwijze. Dit legt de wondverpleegkundige vast in een zorgplan waarvan uw huisarts op de hoogte wordt gesteld. De wondverpleegkundige coördineert de noodzakelijke zorg en zorgt voor de benodigde verbandmaterialen.

Extra onderzoek of behandeling?

De wondverpleegkundige kan indien nodig andere specialisten van Respect Zorggroep inschakelen, denk hierbij aan diëtiek, ergotherapie, advies van specialist ouderengeneeskunde of fysiotherapie. Wanneer de wondgenezing stagneert of er andere complexe problemen optreden kunnen wondverpleegkundige en huisarts u doorverwijzen naar het ziekenhuis voor aanvullend onderzoek en behandeling. Denk bijvoorbeeld aan vaatonderzoek of advies van een specialist.

Meer informatie?

Uw zorgverzekeraar vergoed wondverpleging. Differente en indifferente zalven worden sinds januari 2017 niet meer vergoed. Wilt u meer informatie over het aanvragen en de tarieven? Kijk dan hier of neem contact op met ons servicebureau

Wondzorg

Deel deze pagina