Corona

Wonen in een woonzorgcentrum

Wordt het steeds moeilijker om het thuis te redden, zelfs met thuiszorg en mantelzorg? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor langdurige verzorgingshuiszorg of verpleeghuiszorg. U heeft hiervoor ten minste zorgindicatie VV 4 nodig. Bij Respect woont u in een fijne, gezellige omgeving waar u de persoonlijke aandacht en zorg krijgt die u nodig heeft en daarnaast zoveel mogelijk zelfstandig kunt bepalen. We vinden het belangrijk dat echtparen samen kunnen blijven wonen en streven ernaar dit voor u te realiseren.

De medewerkers en vrijwilligers van Respect zijn er voor u. Ze bieden u de zorg en begeleiding die bij u past. Ook organiseren we in onze woonzorgcentra dagelijks activiteiten voor een aangename dagbesteding. Respect heeft diverse woonzorglocaties in Den Haag en Scheveningen met verzorgingshuiszorg.

Intensieve zorg

Wanneer u zeer intensieve zorg nodig heeft vanwege bijvoorbeeld dementie of chronische lichamelijke aandoeningen, dan kunt u in aanmerking komen voor verpleeghuiszorg bij Respect. Hiervoor heeft u een hogere zorgindicatie nodig, VV5 of hoger. Onze medewerkers zijn er iedere dag om u de aandacht en professionele verzorging te geven die u nodig heeft. Indien nodig kunnen de verschillende specialisten worden ingezet van onze behandeldiensten. Denk hierbij aan diensten op het gebied van fysiotherapie, logopedie, psychologie, ergotherapie 

Wonen voor mensen met dementie

Mensen met dementie vormen een kwetsbare en bijzondere doelgroep. Ook zij vinden een veilig thuis in onze woonzorgcentra. Respect heeft de jarenlange professionele kennis in huis om deze kwetsbare groep cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Afhankelijk van de aard van de dementie bepalen we, indien mogelijk in samenspraak met de cliënt zelf en eventuele dierbaren, welke locatie en woonvorm het beste past bij de cliënt. Respect heeft locaties met open afdelingen en locaties met gesloten afdelingen. We bieden mensen met dementie een thuis waar ze zichzelf kunnen zijn en met respect behandeld worden in een veilige omgeving.  Voor verpleeghuiszorg op een gesloten afdeling is een BOPZ-erkenning noodzakelijk.

Verhuizen naar een woonzorgcentrum

We begrijpen dat het verhuizen naar een woonzorgcentrum een grote stap is. U wilt het liefst zelfstandig blijven. Bij Respect doen we er alles aan om deze verandering voor u zo prettig mogelijk te maken. U houdt de regie over uw leven en wij zijn er om u te begeleiden en ondersteunen. Behalve voor zorg zijn wij er ook voor uw welzijn. We bieden activiteiten en gezamenlijke maaltijden aan om een gezellige en fijne dagbesteding voor u te creëren. Dit aanbod passen we zo goed mogelijk aan uw voorkeuren en wensen aan.

Meer informatie?

Neem contact op met ons servicebureau voor meer informatie: 070-3069170.

Wilt u meer weten over de tarieven van onze woningen en zorg? Welk deel u vergoed krijgt en waar u moet zijn voor indicatiestelling? Bekijk dan onze pagina aanvragen, tarieven en vergoedingen.

Woonzorgcentrum

Deel deze pagina