Corona

Dagbesteding en dagbehandeling

Wanneer u nog zelfstandig woont, maar een chronische lichamelijke aandoening heeft of bekend bent met dementie, kan het fijn zijn om er af en toe tussenuit te kunnen. Zelfstandig naar buiten gaan en activiteiten ondernemen gaat minder makkelijk. Wanneer u tot deze doelgroep behoort en in het bezit bent van een beschikking (WMO) of WLZ-indicatie kunt u bij ons op diverse locaties terecht voor dagbehandeling of dagbesteding. Onze medewerkers zijn er overdag voor uw verzorging en daarnaast bieden we u activiteiten waarmee u de dag op een aangename manier kunt doorkomen. We bieden recreatieve mogelijkheden en behandelingen van onze (para)medische specialisten (fysiotherapie, ergotherapie of diëtetiek) die uw gezondheid kunnen verbeteren of in stand houden. Daarnaast kan deze dagbesteding ook zorgen voor ontlasting van uw partner of mantelzorger wanneer de zorgtaken te zwaar worden.

Heeft u behoefte aan een zinvolle dagbesteding en waar u tegelijkertijd behandeling kunt ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met ons servicebureau.

Studiegroepen

Respect heeft met de Studiegroepen een bijzonder aanbod voor hoger opgeleide ouderen. Onze locatie Bosch en Duin heeft een eigen studiezaal, waar vier dagen per week op vaste tijden (10.00-15.00 uur) 12 deelnemers bij elkaar komen met een universitair geschoolde professionele begeleider. De groepen hebben een vaste samenstelling, met op maandag, woensdag en donderdag enkel heren. Meer over onze studiegroepen leest u hier.

Schevenings Ontmoeten

Schevenings Ontmoeten is een plek waar ouderen en mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en leuke activiteiten kunnen volgen. De activiteiten vinden plaats in locatie Bosch & Duin en worden afgestemd op de deelnemers. Dat zal elke keer anders zijn! Er wordt tussendoor een lekkere lunch voor u verzorgd.

Vindt u het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten? Op de pagina van Schevenings Ontmoeten vindt u hierover meer informatie. 

Dagbesteding

Deel deze pagina