Nieuws

Officiële overdracht gerenoveerd woonzorgcomplex Het Uiterjoon

12-10-2023

Op woensdag 4 oktober vond de officiële overdracht van woonzorgcomplex Het Uiterjoon van Weboma naar Respect Wonen Zorg Welzijn plaats. Dit moment werd gemarkeerd door de formele ondertekening van het opleverdocument door de bestuurder Klaas Smilde van Respect en Arjo Riedijk, directeur van Weboma, de aannemer achter dit grootschalige renovatieproject. Met het hijsen van de Respect vlag vierde men de succesvolle afronding van deze transformatie.

Handtekeningplaatsing Het Uiterjoon
De formele ondertekening van het opleverdocument door de bestuurder Klaas Smilde van Respect en Arjo Riedijk, directeur van Weboma.

Het Uiterjoon, gelegen aan de Vissershavenstraat in Scheveningen, grenzend aan de duinen en uitzicht op de Noordzee en Scheveningen-Haven, heeft in de afgelopen twee jaar een ware gedaanteverandering ondergaan. ‘Het gebouw dat nu volledig gerenoveerd en verduurzaamd is, schittert als nooit tevoren en staat klaar voor de volgende 25 jaar van zorgverlening. Met 128 zorgappartementen en 24 vrije sector huurwoningen voor senioren op de 6e, 7e en 8e verdieping, heeft Het Uiterjoon een nieuw tijdperk ingeluid’ vertelt Klaas Smilde trots.

Het Uiterjoon bestaat uit twee delen, elk met een eigen identiteit, verbonden door een glazen corridor. In totaal zijn er tien woongroepen, met elk zestien of tien kamers, afhankelijk van de locatie binnen het complex. De nieuwe terrassen bieden bewoners een prachtig uitzicht op de zee, waardoor de verbinding met de omgeving wordt versterkt. Op de begane grond zijn allerlei voorzieningen te vinden, zoals het petit café, een recreatieruimte, een behandelcentrum voor fysiotherapie, ergotherapie, diëtiek en ouderengeneeskunde, een thuiszorgkantoor, een kapsalon en een pedicure. Veel van deze voorzieningen zijn nu ook toegankelijk voor de buurt, waardoor Het Uiterjoon een centrale plek in de gemeenschap krijgt.

Daarnaast zijn er huurappartementen beschikbaar voor senioren waarbij de mogelijkheid bestaat om in de toekomst door te stromen naar het verpleeghuis. Alle appartementen zijn voorzien van badkamers en keukens, zodat huurders hun nieuwe thuis naar eigen inzicht kunnen inrichten.

De officiële overdracht van Het Uiterjoon markeert niet alleen het einde van een grondige renovatie, maar het begin van een nieuw tijdperk in de zorgverlening in Scheveningen. Met een moderne en duurzame omgeving, gericht op het welzijn van de bewoners, biedt Het Uiterjoon een vooruitstrevende visie op zorg in de 21e eeuw.

vlaggen bij Het Uiterjoon

Deel deze pagina