Corona

Informatie voor mantelzorgers

Het verzorgen van een naaste wanneer hij of zij zich zelfstandig niet meer kan redden is een zware taak. Respect is er om u hierbij te ondersteunen.  Onze professionele zorgverleners en ondersteunende diensten, kunnen de zorg vergemakkelijken. 

Meer zorg en ondersteuning noodzakelijk?

Heeft u samen met uw naaste al eens gesproken over de huidige situatie en de toekomst.  Wat zijn de wensen van degene die u verzorgt, wanneer er meer zorg nodig is? Wat is haalbaar voor uzelf? Ook wanneer er meer zorg nodig is, staat Respect voor u klaar. Zo bieden we thuiszorg of maatschappelijk ondersteuning aan huis in Den Haag en Scheveningen. Voor behandeling van specifieke klachten is er ons Advies- en Behandelcentrum. Ook kunnen ouderen bij ons terecht voor kortdurend verblijf of revalidatie. Is langdurige zorg noodzakelijk en heeft de betrokkenen een indicatie vanuit de langdurige zorg (Wlz)? Dan is wonen in een van onze woonzorgcentra een mogelijkheid.

Zorg voor mantelzorger: denk ook aan uzelf

Als mantelzorger bent u veel in de weer. Daarnaast heeft u misschien ook uw eigen gezin, werk en sociaal leven. Respect weet hoe belangrijk het is dat mantelzorgers tussendoor de kans krijgen om tot rust komen, zowel mentaal als fysiek. We hebben verschillende voorzieningen die daarbij kunnen ondersteunen. Zo kan diegene waarvoor u zorgt gebruik maken van ons kortdurend verblijf wanneer u met vakantie bent of even een pauze wilt van uw zorgtaken. Ook bent u als naaste van iemand met dementie van harte welkom bij het Alzheimer Café. Tot slot staan ook de maatschappelijk werkers van Respect voor u klaar. Zij kunnen u ondersteunen in uw rol als mantelzorger.

Wilt u gebruik maken van onze diensten of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons servicebureau: 070-3069170.

Mantelzorg

Deel deze pagina