Corona

Kortdurend verblijf

Woont u zelfstandig, maar lukt het door omstandigheden tijdelijk niet om zelf alles voor elkaar te krijgen? Of komt u net uit het ziekenhuis en heeft u medische zorg nodig die niet thuis geleverd kan worden? Dan kunt u voor een korte periode in onze locaties terecht en de zorg en begeleiding krijgen die u nodig heeft. Dit wordt kortdurend verblijf of eerstelijns verblijf genoemd.

Ook wanneer uw mantelzorger op vakantie is, kunt u voor een korte periode bij ons verblijven. U verblijft in uw eigen appartement met eigen sanitaire voorzieningen en u kunt natuurlijk op elk moment van de dag bezoek ontvangen. Bij Respect  stemmen we de zorg en ondersteuning zo goed mogelijk af op uw persoonlijke situatie.

Kortdurend verblijf duurt maximaal drie maanden en is bestemd voor mensen waar geen noodzaak tot ziekenhuisopname meer is. Bij kortdurend verblijf in verpleeghuis Bosch en Duin werkt u samen met verpleegkundigen, artsen alsook de paramedici van ons Expertise Behandel Centrum (fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist etc.) actief aan uw herstel zodat u weer zelfstandig thuis kunt wonen. Heeft u behoefte aan intensievere zorg en begeleiding bij u herstel, zorgindicatie VV9B? Dan is er sprake van revalidatie. Revalidatie bieden we aan op locatie Bosch en Duin. 

Wanneer uw zorgbehoefte iets minder hoog is, is kortdurend verblijf in verzorgingshuis Het Uiterjoon mogelijk. Uw eigen huisarts is verantwoordelijk voor uw medische behandeling. Daarnaast kunt u behandeld worden door onze paramedici van het Expertise Behandel Centrum.

Verwijzing bij kortdurend verblijf

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor kortdurend verblijf heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Zij zorgen ook voor de juiste zorgindicatie. Meer informatie over de aanvraag en vergoeding vindt u hier.

Meer informatie?

Neem contact op met ons servicebureau voor meer informatie.

Wilt u meer weten over de tarieven van onze woningen en zorg? Welk deel u vergoed krijgt en waar u moet zijn voor indicatiestelling? Lees dan hier verder.

Kortdurend verblijf

Deel deze pagina