Corona

Personenalarmering

U wilt graag veilig thuis wonen, en op een verantwoorde manier. Respect is in uw buurt een vertrouwde partner bij het ondersteunen van uw zelfstandigheid. 

‘Alarmering’: een veilig gevoel thuis

We staan er niet graag bij stil, maar de meeste ongelukken gebeuren helaas in en rond ons huis. Wanneer u zelfstandig woont, maar zich niet meer veilig voelt door  gezondheidsproblemen, kan personenalarmering een oplossing zijn. Wilt u het risico dat u (te) lang op de grond blijft liggen na een val verkleinen? Sluit dan een abonnement voor personenalarmering af. Bij een noodgeval kunt u dan snel hulp inschakelen. 
 

Hoe werkt Personenalarmering?

U ontvangt thuis een kastje en een hals- of polshanger met alarmknop. Het kastje wordt aangesloten op uw vaste telefoonlijn en kan op die manier contact maken met onze alarmcentrale. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat u een 070-nummer heeft.

De hals- of polshanger kunt u altijd en overal in huis dragen en gebruiken. Zelfs onder de douche, want de hals- en polshanger zijn waterdicht. Met de alarmknop op de hanger kunt u altijd verbinding maken met onze alarmcentrale. Wij streven ernaar dat uiterlijk binnen 30 minuten een zorgmedewerker van het Respect alarmteam bij u thuis is. 
 

24 uur per dag, 7 dagen per week is er hulp beschikbaar 

Bij een alarmeringsabonnement is er 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp bereikbaar. Met de alarmknop om uw pols of hals, kunt u contact maken met onze alarmcentrale. Indien nodig, sturen wij meteen hulp. Met het alarmeringsabonnement van Respect bent u verzekerd van hulp in noodsituaties in uw huis, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op deze manier zijn beroepskrachten altijd dichtbij u thuis. Een veilig gevoel. 
 

Kosten abonnement Personenalarmering 

  • Maandelijkse kosten (inclusief BTW)

Alleenstaanden:              € 21,77     
Samenwonenden:           € 28,49

  • Eenmalige kosten (inclusief BTW)

Bij het afsluiten van een abonnement personenalarmering betaalt u eenmalige kosten voor plaatsing van de kast en hals-/polshanger:

Installatiekosten:             € 227,53

  • Kosten persoonlijke hulp in noodsituaties (inclusief BTW)

Indien u persoonlijke hulp in noodsituaties nodig heeft, betaalt u per half uur, behalve wanneer u een thuiszorgindicatie bij Respect heeft: 

Opvolging alarmering:     € 34,47

*Onder voorbehoud van indexering.
 

Vergoeding zorgverzekering

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de alarmering meestal geheel of grotendeels. Raadpleeg daarom uw verzekeringspolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie. 
 

Meer informatie of een abonnement afsluiten? 

Bel ons op 070 - 306 91 70 of stuur een e-mail via servicebureau@respectzorg.nl 
 

Deel deze pagina