Corona

Nieuwbouw

Het nieuwe Uiterjoon krijgt meer comfort en is energiezuiniger. Het krijgt een gezellige en nóg vriendelijker uitstraling: de meeste voorzieningen komen op de begane grond en zijn ook voor de omgeving toegankelijk.

Het nieuwe Uiterjoon wordt een woonzorgcomplex bestaande uit een verpleeghuis en huurappartementen voor senioren. De bewoners van het verpleeghuis komen te wonen in woongroepen met een gezamenlijke huiskamer en keuken. Deze manier van wonen is ook te vinden bij Het Anker, locatie Bosch & Duin en Zeewinde – ook al is elke locatie weer anders. Ook komen er maximaal 26 huurappartementen terug. De meeste daarvan in de vrije huursector (op dit moment zijn er 26 vrije sector huurappartementen). Het is nog niet bekend of er ook sociale huurwoningen komen.

Voorzieningen
De begane grond wordt helemaal opnieuw ingericht. Het restaurant dat nu is gevestigd op de 8e verdieping komt op een meer centrale plek in de vorm van een petit café / brasserie. Ook komt er op de begane grond een kapsalon, internetgelegenheid en pedicure. Wat er allemaal nog meer op de begane grond komt, wordt nog uitgewerkt.

Het aanzicht
De contouren van het gebouw blijven nagenoeg gelijk (hoogte en afmetingen). De uitstraling zal hopelijk vernieuwend en verfrissend zijn, maar passend bij de omgeving en sfeer van het Uiterjoon.

Toegankelijk voor de buurt
Het nieuwe Uiterjoon staat meer open voor de buurt. Veel van de voorzieningen op de begane grond zijn ook voor buurtbewoners toegankelijk. Met plekken als het petit café stimuleren we meer ontmoeting tussen de bewoners van het Uiterjoon en buurtbewoners. Op die manier proberen we eenzaamheid tegen te gaan. We hebben hier goede ervaringen mee op andere locaties van Respect.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat mensen van buiten niet zomaar door kunnen lopen naar de woonvertrekken. We weten dat het in de zomer druk kan zijn op de boulevard, maar dat geldt minder voor de Vissershavenstraat.

Sfeerimpressie voorlopig ontwerp
Om u een gevoel te geven bij Het nieuwe Uiterjoon, kunt u het voorlopig ontwerp in deze videopresentatie zien.