Corona

Uitreiking Stadsspeld door Wethouder Klein

29-06-2017

Wethouder Karsten Klein heeft woensdag 21 juni in Bosch en Duin maar liefst acht vrijwilligers in het zonnetje gezet. Al jarenlang zetten deze zeer betrokken vrijwilligers zich in voor de bewoners van het verpleeghuis Bosch en Duin van Respect Zorggroep. Als blijk van waardering ontvingen zij, in het bijzijn van hun familie, de Stadsspeld. Deze onderscheiding is voor vrijwilligers die zich ten minste 10 jaar bijzonder hebben ingezet voor de Haagse gemeenschap, in wijk- of buurtverband.

Tijdens de uitreiking werd ook stilgestaan bij een bijzondere vrijwilliger die helaas enkele weken geleden is overleden. De heer Van Erkel was een zeer betrokken vrijwilliger die bijna 30 jaar weer en wind trotseerde om vanuit zijn huis in Driehuis naar Den Haag af te reizen om voor de cliënten in Bosch en Duin te zorgen. De heer Van Erkel zou volgende maand 96 zijn geworden en zou enorm trots geweest zijn op het ontvangen van de Stadsspeld.

Rieke Rip, coördinator vrijwilligers bij Bosch en Duin, is trots op haar team van vrijwilligers. "De betrokkenheid bij de zorg van onze bewoners is groot. Het aantal vrijwilligers dat zich bij ons aanmeldt groeit en dat is positief. Zij zijn namelijk een onmisbare schakel voor de organisatie, maar vooral voor de bewoners!"

Deel deze pagina