Geslaagde NLdoet bij Respect

10-03-2017

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook bij de verschillende locaties in Den Haag van Respect werden met enthousiaste en zeer betrokken vrijwilligers ‘klussen’ gedaan.

Zowel in locatie Quintus als in locatie Bosch en Duin van Respect gingen vrijwilligers op vrijdag 10 maart met verschillende ‘klussen’ aan de slag. In Quintus was er een carrousel aan klussen, waaronder het opknappen en beplanten van de terrassen. De studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap waren de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maakten. Bij locatie Bosch en Duin werden de ‘bloemetjes buiten gezet’. Na een voorjaarsschoonmaak van de balkons werden vrolijke bloemen gepland. Zij kregen hierbij hulp van 8 hardwerkende NLdoet-vrijwilligers vanuit Blue Lynx. Samen met de vaste vrijwilligers van Respect is er flink wat werk verzet op beide locaties.

Minister Edith Schippers gaf startsein in Quintus

NLdoet werd in Quintus wel heel bijzonder afgetrapt. Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaf daar namelijk het startsein. Daarna stak ze de handen uit de mouwen om mee te helpen met de eerste klus in Quintus: het opknappen van de terrassen. ‘Een belangrijke klus want - hopelijk met de lente in aantocht - kunnen onze cliënten straks met mooi weer op de opgeknapte terrassen van het zonnetje genieten’, aldus Frances van Balen, afdelingshoofd in Quintus.

Dat de minister het startsein heeft gegeven voor de carrousel aan klussen in Quintus, maakte het voor de vrijwilligers en cliënten extra bijzonder. ‘We zijn natuurlijk hartstikke trots dat de minister dit bij ons in Quintus wilde doen. Maar vooral zijn we trots en dankbaar dat er zoveel betrokken en enthousiaste vrijwilligers zijn die ons tijdens deze dag, maar ook gedurende het hele jaar, inzetten voor onze ouderen’, zegt Ineke Duijvenstijn, Coördinator vrijwilligers bij Respect Zorggroep.

Op 11 maart was er ook een vrijwilligersactie in locatie Het Uiterjoon. Hierbij zijn onder andere alle plantenbakken gevuld met verse plantjes! Daarnaast was er ook een spetterende bingo.

Deel deze pagina