Feest: hoogste punt De Windes bereikt!

12-11-2017

De bouw van De Windes aan de Nieuwe Parklaan in Scheveningen verloopt voorspoedig. Inmiddels is het hoogste punt bereikt. Dat is op vrijdagmiddag 10 november gevierd door alle bij de bouw betrokkenen. Het exclusieve complex bestaat uit ZeeWinde waarin Respect ruime huurappartementen die voorbereid zijn op toekomstige zorgbehoeften realiseert en HaagWinde waarin luxe villa-appartementen van Weboma komen.

De exclusieve villa-appartementen in HaagWinde zijn allemaal verkocht. Respect is druk met de voorbereidingen van de verhuur van de 66 woon-zorgappartementen in de vrije sector. Deze liggen verspreid over zeven woonlagen, variëren in woonoppervlak van circa 55 m2 tot 87 m2 en zijn op eventuele zorgbehoeften voorbereid. Bewoners kunnen gebruikmaken van diverse services om te genieten van optimaal wooncomfort en om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Naar verwachting gaat de inschrijving op de woon-zorgappartementen in januari 2018 van start. Belangstellenden die hun interesse kenbaar maken door een mailbericht te sturen naar zeewinde@respectzorg.nl worden hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Uniek concept

De Windes komt op de plek waar voorheen het oude woonzorgcentrum Deo Gratias stond. Een absolute toplocatie met enerzijds het Westbroekpark, anderzijds de Badhuisweg en de Scheveningse Bosjes en met alle voorzieningen binnen handbereik. De samenwerking tussen Respect en Weboma Ontwikkeling heeft geresulteerd in een uniek woon- en zorgconcept. Naast de 66 huurappartementen komen in ZeeWinde ook 32 woningen voor mensen die vallen onder de Wet Langdurige Zorg. Via een centrale ruimte staat het gebouw in verbinding met HaagWinde. In deze ruimte komen voorzieningen op het gebied van wellness, gezondheid en horeca. Zorgaanbieders als een fysiotherapeut en een ergotherapeut, maar ook dienstverleners zoals een kapper en een pedicure kunnen zich er vestigen. De bewoners van beide gebouwen en de bewoners in de wijk kunnen gebruikmaken van deze voorzieningen en elkaar hier treffen.

Daar moet op gedronken worden!

Cor de Vries van Kolpa Architecten uit Rotterdam tekende voor het ontwerp van De Windes, dat naadloos aansluit bij de prachtige omgeving. De zandgele gevels verwijzen naar het strand dat op loopafstand ligt. De bouwstijl doet denken aan de Scheveningse architectuur van rond 1910, het nabij gelegen Kurhaus en de later ontwikkelde villa’s in jaren 30 stijl langs de Nieuwe Parklaan. De architect vierde het feestje op 10 november mee. Ook aanwezig waren (foto v.l.n.r.) directeur Johan Krijgsman van Waal, Paul Crefcoeur namens Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen, bestuursvoorzitter Klaas Smilde van Respect, Gonny Smeets namens de kopers van HaagWinde en directeur Pim Koelemij van Weboma. Samen verzorgden zij het officiële moment met toespraken en het hijsen van de Nederlandse vlag naar het hoogste punt, waarna de aanwezigen het heuglijke feit vierden met een hapje en een drankje. De oplevering van De Windes zal waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2018 plaatsvinden.

Deel deze pagina