Corona

Actuele bezoekregeling locaties Respect

26-06-2021

In dit bericht houden wij u op de hoogte van de meest actuele maatregelen die bij ons op de locaties gelden. 

De besmettingscijfers lopen terug, en het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis is opgenomen daalt snel. De meeste maatregelen tegen het coronavirus zijn daarom niet meer nodig zijn. Vanaf 26 juni 2021 is vrijwel alles weer mogelijk, waarbij de anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft.

De verplichting om een chirurgisch mondneusmasker te dragen vervalt grotendeels. Alleen daar waar de anderhalve meter echt niet kan worden gehandhaafd, blijft deze verplichting gelden. Dit is het geval bij direct cliëntcontact, zoals bij de verzorging van cliënten en in het personenvervoer. Daar is het wel verplicht om een chirurgisch mondneusmasker te dragen.

Daarnaast is het verplicht uw handen te desinfecteren bij binnenkomst en vertrek op onze locaties. Hiervoor staat een paal met desinfectans bij de ingangen.

Hoe ziet de bezoekregeling eruit?

Voor alle onderstaande zaken geldt de 1,5 meter afstandsregel.

  • Cliënten mogen onbeperkt bezoek ontvangen en met een onbeperkt aantal personen naar buiten.
  • Het bezoek kan niet plaatsvinden in de huiskamers, omdat het houden van afstand daar niet mogelijk is.
  • Op de kamer van de cliënt mogen niet meer dan twee bezoekers aanwezig zijn, in verband met de anderhalve meter afstand.
  • Cliënten, bezoekers en medewerkers kunnen gebruikmaken van de grand cafés en terrassen van Respect. In de grand cafés komt het maximum van twee personen per tafel te vervallen. Het is daardoor weer mogelijk om met meerdere mensen aan een tafel plaats te nemen.
  • Huisdieren zijn welkom op onze locaties.

 

Basisregels

Ondanks deze positieve geluiden, moeten we alert en voorzichtig blijven. Dat doen we door ons aan de basisregels te houden:

  • Houd anderhalve meter afstand;
  • Gebruik van goede handhygiëne;
  • Iedereen met (milde) klachten blijft thuis en laat zich laat testen. 

 

Deel deze pagina