Corona

Actuele bezoekregeling locaties Respect

11-09-2020

In dit bericht houden wij u op de hoogte van de meest actuele maatregelen die bij ons op de locaties gelden. 

Het aantal coronabesmettingen in regio Haaglanden is in de afgelopen periode fors toegenomen. Hierdoor is er een hogere kans op besmetting voor de cliënten. Wij hebben daarom besloten om onder andere de maatregel betreffende het dragen van een chirurgisch mondneusmaskers verder aan te scherpen. Het is een aanscherping waarmee de kans op besmetting wordt verkleind, zonder dat de maatregel een grote impact heeft op het welzijn van de cliënten.

Het dragen van een goedgekeurd chirurgisch mondneusmasker is voor iedereen die onze locaties bezoekt en/of in de nabijheid is van cliënten te allen tijden verplicht. De mondneusmaskers kunt u gratis verkrijgen bij de receptie.

Daarnaast is het verplicht uw handen te desinfecteren bij binnenkomst en vertrek op onze locaties. Hiervoor staat een paal met desinfectans bij de ingangen.

 

Hoe ziet de bezoekregeling eruit?

Het dragen van een chirurgisch mondneusmasker is dus voor iedereen op onze locaties en/of die in de nabijheid van de cliënt is, verplicht. 

 • Voor alle zaken hieronder geldt de 1,5 meter afstandsregel.
 • De cliënt mag iedere dag bezoek ontvangen, zonder beperking van aantal en er is geen sprake meer van bezoektijden; u bent overdag en 's avonds welkom.
 • Het bezoek kan plaatsvinden op de kamer van de cliënt, in de buitenruimte van de betreffende locatie en afhankelijk van de drukte op dat moment in de huiskamer van de afdeling.
 • Het bezoek kan alleen in de huiskamer van de zorgafdeling plaatsvinden, als het daar niet te druk is.
 • Ook kunt u naar buiten voor een wandeling met uw naaste. Vermijd daarbij drukke plekken.
 • U kunt met uw naaste een consumptie nuttigen, zittend, in onze restaurants. Tijdens het nuttigen van een consumptie mag het mondneusmasker af. Erna moet het direct weer worden opgezet.
 • Huisdieren zijn weer welkom op onze locaties.

 

Wat zijn de overige voorwaarden?

 • Wij voeren geen controle meer uit bij de ingang, daarom is het belangrijk dat u zelf een check doet voordat u naar het verpleeghuis gaat. Blijf thuis als u klachten heeft als hoesten, niezen, neusverkoudheid of een lichaamstemperatuur hoger dan 37,7 graden. Blijf ook thuis als iemand in uw naaste omgeving besmet is met het coronavirus, of als u zelf een besmetting heeft (gehad) en u nog geen 14 dagen klachtenvrij bent.
 • Wij verzoeken u bij de ingang een registratieformulier in te vullen, zodat wij hiermee eventueel contactonderzoek door de GGD mogelijk kunnen maken.
 • Neem de hygiënemaatregelen in acht zoals het desinfecteren van de handen bij binnenkomst en vertrek.
 • Tijdens uw bezoek houdt u 1,5 meter afstand tot uw naaste, medewerkers en andere aanwezigen. U mag elkaar niet aanraken en dus uw naaste ook geen knuffel of zoen geven.

 

Overige informatie

Om te voorkomen dat er te veel cliënten tegelijk bij elkaar komen, worden de centrale activiteiten weer decentraal georganiseerd op de zorgafdelingen zelf. 

Deel deze pagina