Corona

Aanpassing bezoekregeling per 1 juli

30-06-2020

Per 1 juli wordt de bezoekregeling bij Respect verruimd. Hierover is een brief naar de wettelijk vertegenwoordiger of eerste contactpersoon van de cliënten die bij ons verblijven verstuurd. Hier kunt u deze brief lezen. Hieronder staat in het kort meer informatie over deze regeling.

Hoe ziet de aangepaste bezoekregeling eruit?

Voor alle zaken hieronder geldt de anderhalve meter afstandsregel!

De cliënt mag iedere dag bezoek ontvangen, zonder beperking van aantal en er is geen sprake meer van bezoektijden; u bent overdag en 's avonds welkom. Het bezoek kan plaatsvinden op de kamer van de cliënt, in de buitenruimte van de betreffende locatie en afhankelijk van de drukte op dat moment in de huiskamer van de afdeling. Als het te druk wordt, is bezoek in de huiskamer helaas niet mogelijk. Ook kunt u naar buiten voor een wandeling met uw naaste. Vermijd daarbij drukke plekken en bewaar zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. U kunt voorlopig niet naar het restaurant of andere centrale ruimten. Ook zijn huisdieren voorlopig nog niet toegestaan op onze locaties.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Wij voeren geen controle meer uit bij de ingang, daarom is het belangrijk dat u zelf een check doet voordat u naar het verpleeghuis gaat. Blijf thuis als u klachten heeft als hoesten, niezen, neusverkoudheid of een lichaamstemperatuur hoger dan 37,7 graden. Blijf ook thuis als iemand in uw naaste omgeving besmet is met het coronavirus, of als u zelf een besmetting heeft (gehad) en u nog geen 14 dagen klachtenvrij bent.
  • Wij verzoeken u bij de ingang een registratieformulier in te vullen, zodat wij hiermee eventueel contactonderzoek door de GGD mogelijk kunnen maken.
  • Wij adviseren u om tijdens het bezoek (zowel binnen als buiten) een mondneusmasker te dragen. Deze zijn verkrijgbaar bij de ingang.
  • Neem de hygiënemaatregelen in acht zoals het desinfecteren van de handen bij binnenkomst en vertrek.
  • Tijdens uw bezoek houdt u 1,5 meter afstand tot uw naaste, medewerkers en andere aanwezigen. U mag elkaar niet aanraken en dus uw naaste ook geen knuffel of zoen geven.
  • Als u de was doet voor uw naaste, kunt u deze weer ophalen en brengen op de afdeling. U hoeft geen gebruik meer te maken van de cabines.

Wanneer gaan we weer dicht?

Als er sprake is van een coronabesmetting op een locatie, dan zal deze locatie niet meer toegankelijk zijn voor bezoek. U ziet dan een poster met deze mededeling bij de ingang en dit zal ook worden vermeld op de website. 

Deel deze pagina