Corona

Aanpassing bezoekersregeling per 15 juni

11-06-2020

Het kabinet heeft vorige week bekend gemaakt dat vanaf 15 juni de bezoekregeling in verpleeghuizen mag worden versoepeld. Op basis hiervan en op basis van onze eigen ervaring met de eerste week bezoekersregeling hebben wij besloten om de regeling per maandag 15 juni 2020 aan te passen.

De contactpersonen en/of wettelijk vertegenwoordigers van de cliënten ontvangen een brief met meer informatie over de bezoekregeling. Elke cliënt mag dagelijks, ook in het weekend, één keer per dag bezoek ontvangen van maximaal twee personen tegelijkertijd. De bezoekmomenten zijn tussen 10.00 en 12.00 uur OF tussen 14.00 en 16.00 uur. Het bezoek kan plaatsvinden op de kamer van de cliënt, in de buitenruimte van de betreffende locatie of u kunt naar buiten voor een wandeling met uw naaste. Vermijd daarbij drukke plekken en houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

In de brief die verstuurd is op 10 juni 2020 vindt u meer informatie over hoe de bezoekersregeling eruit ziet, en wat de voorwaarden zijn.

Ook voor cliënten in de terminale fase wordt de bezoekersregeling versoepeld. In voorkomende gevallen ontvangt de familie meer informatie van betreffende afdeling. In de brief werd verwezen naar meer informatie over deze regeling: hier leest u meer over de versoepeling in de laatste levensfase.

Deel deze pagina